Planken en balken

Bij Houthandel Martin Robben bieden we een gericht assortiment houten balken en planken aan, waaronder balken van Douglas en Vuren (geïmpregneerde balken) in diverse maatvoeringen.

Planken, latten en balken kopen?

Naast hoge kwaliteit tuinhout en tuinplanken tegen de beste prijzen bieden kunt u ook goedkoop bouwmaterialen kopen zoals dakmaterialen, metselstenen, gipsplaten, schroeven, plaatmaterialen, dakgoten, isolatiematerialen, cement en gevelbekleding.

Profiteer van scherpe prijzen op bouwmaterialen en timmerhout. Tevens verkopen wij een breed assortiment ijzerwaren en verf.

Staat een gewenst artikel niet in onze webwinkel vermeld? Neem dan contact op met Houthandel Martin Robben 

Bestel gemakkelijk en snel

Bestelde bouwmaterialen kunnen binnen 1 week in overleg geleverd worden.

Ons assortiment vurenhout

De toepasbaarheid van vurenhout is heel erg breed. Juist omdat vurenhout oneindig veel gebruiksmogelijkheden kent, is vurenhout toch wel de meest bekende en gebruikte soort naaldhout. Daarmee is het tevens ook de meest gebruikte houtsoort in Nederland. Een positieve eigenschap van het vurenhout is dat deze gemakkelijk te bewerken en te verwerken is. Vuren wordt gebruikt voor heel veel renovatie klussen in het om het huis. Daarnaast is vurenhout ook nog relatief goedkoop. Bij Houthandel Martin Robben vind je geschaafd vurenhout en geïmpregneerd vurenhout in allerlei maten en zeer scherp geprijsd. Wat vind je zoal in ons assortiment?

  • Vellingdelen van vuren hout

  • Geschaafde balken in allerlei afmetingen

  • Latten van vurenhout

  • Steigerplanken

  • Betontimmerwerk


Waar komt ons vurenhout vandaan? Houthandel Martin Robben importeert het vurenhout uit landen uit Scandinavië en Oost-Europa. Vanwege de relatief koude weersomstandigheden daar, groeit de fijnspar daar veel langzamer. Een langzame groei zorgt voor fijnere jaarringen, waardoor het hout heel dicht van structuur wordt. De kleur van vuren varieert van witachtig tot licht- en crèmekleurig. Hout van langzaam gegroeide fijnsparren hebben fijne nerven, terwijl de snelgroeiende bomen grof getekend zijn.

Gebruikstips voor vuren

Vurenhout is zacht en daardoor ook gemakkelijk te bewerken. De houtsoort wordt heel veel gebruikt in de bouw. Denk hierbij aan rachels voor het plafond, latten voor het dak of een tussenwand constructie. In tegenstelling tot Douglas hout of hardhout is vurenhout niet duurzaam, maar wel stabiel en zacht. Wilt u vurenhout buiten gebruiken, zoals voor tuinklussen? Kies dan voor geïmpregneerd vurenhout. Als u vurenhouten planken of balken onbehandeld laat, is er kans op aantasting. Het hout kan gaan vervuren, rotten of door insecten worden aangetast. Gelukkig is vuren een ideale houtsoort om te impregneren, te beitsen of te verven, zodat u het vurenhout gewoon kunt toepassen de tuin. Geschaafd en geïmpregneerd vuren uit ons assortiment is allemaal al voorbewerkt in allerlei standaard maten. Uw bestelling wordt geleverd per stuk of in een pakket van twaalf stuks. Wanneer u vurenhout wilt bewerken, kunt u het hout met de hand of machinaal zagen. Soms kan het vurenhout nog scheuren. Bij het monteren van vurenhout met spijkers of schroeven, kan het hout gemakkelijk splijten. Door gebruik te maken van schroeven met een langere schroefdraad of een kleinere diameter, vermindert u de kans op splijten. Ook kunt u vuren prima verlijmen.

Nieuw vurenhout als steigerhout

Wist je dat steigerhout ook afkomstig is van de naaldboom fijnspar? Nieuw steigerhout is eigenlijk ruw en onbewerkt vurenhout.  Houthandel Martin Robben is ook uw leverancier voor vuren steigerhout. In onze webshop vindt u nieuw steigerhout van vuren met een grijze afwerking, geïmpregneerde steigerhoutdelen, onbehandelde steigerplanken en Douglas steigerhout. Daarnaast hebben wij ook speciale schroeven om het hout te kunnen monteren.

Deze producten van vurenhout zijn geschikt voor allerlei leuke klusprojecten voor binnen en buiten, zoals tuinbanken en tuinmeubels, tafels, dierenverblijven, wandbekleding, bedden en kasten.

Vuren Bestellen

Je bestelt vurenhout voordelig en eenvoudig in onze webshop. Wanneer je web order bij ons binnen is zullen wij ervoor zorgen dat uw bestelling snel in orde wordt gemaakt en kan worden afgehaald of worden bezorgd. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via 0516-451462. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 07.30 uur en 17.30 uur.

Meer bouwmaterialen?

Bekijk hier alle bouwmaterialen.