nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Goedkope gipsplaten kopen?

Gipsplaten worden doorgaans gebruikt om een wand of plafond te plaatsen. Bij herstelwerkzaamheden in het huis gebruikt men ook vaak gipsplaten. Ons assortiment gipswandplaten, plafondplaten en alle accessoires in verschillende soorten en maten vind je hieronder.
 

Bestel gemakkelijk en snel

Bestelde bouwmaterialen kunnen binnen 1 week in overleg geleverd worden.

Bezig met laden...
Gipsplaat RK 9,5 mm
€ 3,20

Prijs per m2

Gipsplaat AK 12,5mm
€ 3,40

Prijs per m2

Gipsplaat groen Hydro 12,5mm
€ 6,25

Prijs per m2

Fermacell
€ 13,85

Prijs per stuk

Hollewand Pluggen
€ 5,95

Prijs per ZK

Agnes Plafondplaat
€ 9,85

Prijs per plaat

Gaasband
€ 8,50

Prijs per stuk

Knauf 45'Flott
€ 9,50

Prijs per stuk

Agnes plafondlijst wit stuc
€ 5,50

Prijs per stuk


De juiste gipsplaat voor uw toepassing

Er zijn verschillende soorten gipsplaten te verkrijgen. Het onderscheid zit vaak in de randafwerking. Bij ons vindt u gipsplaten met afgeschuinde kanten (AK) en ronden kanten (RK). Ook zijn er nog nog de vochtwerende gipsplaten (WR), de stucplaten en de gipsvezelplaten.

Gipsplaten met afgeschuinde kant (AK)

Deze gipsplaat is voorzien van twee of vier afgeschuinde kanten (AK). Dankzij deze afgeschuinde kanten kunt u de naad tussen twee platen volledig vlak afwerken (gebruik hiervoor een voegenvuller of gipspleister). Gaat u de platen nog verder afwerken met pleisterwerk of wilt u juist een afwerking met zichtbare naad, dan kunt u beter kiezen voor RK gipsplaten met een ronde kant.

>> Bekijk de AK gipsplaten

Gipsplaten met ronde kant (RK)

Deze gipsplaat is voorzien van een ronde kant (RK). Deze ronde kant geeft een fraaie naad wanneer u de gipsplaten verder niet afwerkt. Wilt u de gipsplaten vlak afwerken, dan raden wij u gipsplaten met afgeschuinde kanten (AK) aan. Bij deze AK-gipsplaten kunt u de naad vlak en onzichtbaar afwerken. 

>> Bekijk de RK gipsplaten

Vochtwerende gipsplaten (WR)

Deze gipsplaat is voorzien van een speciale vochtwerende toplaag. Deze groene laag is geïmpregneerd en zorgt voor een vertraagde opname van water en schimmels. Perfect voor toepassingen in vochtige ruimtes waar een normale gipsplaat niet te gebruiken is.

>>Bekijk de WR platen

Gipsplaten of gipsvezelplaten?

De 'normale' gipsplaat is feitelijk een gipskartonplaat. Deze zijn gemaakt van gips met een kartonnen toplaag. Dit maakt ze licht en makkelijk te verwerken. Vindt u het belangrijk dat de platen stootvast zijn, dat u er in kunt schroeven en zelfs zaken aan op kunt hangen? Kies dan voor gipsvezelplaten (van het merk fermacell). Deze zijn gemaakt van gips met een speciale vezel, dit maakt ze zwaarder, maar ook veel sterker dan de traditionele gipsplaat.

>> Bekijk de gipsvezelplaten


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Heerenveenseweg 3 8421PJ Oldeberkoop Tel: 0516 - 451462 Mail: verkoop@martinrobben.nl KVK nummer: 71291350 BTW nummer:858654477B01